Mig og musik.

musik er noget af det vigtigste i mit liv, som det vel er for mange andre.. jeg har en elektrisk guitar og den hygger jeg mig med.

Da jeg var omkring 5 år gammel sendte mine forældre mig til klaver undervisning.. det skulle de aldrig have gjort. Ihvertfald har jeg spillet siden jeg var omkring 5.. ja altså spillet og spillet… Jeg tror egentlig først det var da jeg startede i 4 klasse på Himmelev skole i Roskilde hvor jeg begyndte til guitar at man kan kalde spilleriet for legalt.

Siden da er det så blevet til alt imellem violin og Cemballo.  Så musikken har altid været med mig. Professionelt herhjemme startede jeg i 1998 med at indspille et Remix for MalkDeKoin (Ørkenstorm i Aberdeen singlen) og aliaset "BUDDAHGLITTER" opstod. Efterfølgende Tourenede jeg med Malk drengen på Bas, Citar og Guitar under "SMASH HIT I ABERDEEN"  turen. Samtidigt blev en base for at spille på en del danske hiphop udgivelser dannet,  og  siden 1998 er det blevet til samarbejder med CLEMENS, Den Gale Pose , Jokeren, Rent Mel i Posen, L.O.C , SUSPEKT, KAREN, OUTLANDISH m.fl. 

I 1998 til indspilningen af Malk  mødte jeg også Saqib Hassan , den store "DJ Black Shwarma"  hurtigt fandt vi ud af at vi legede godt sammen og jeg har fungeret som fast session musiker hos Saqib siden. Undervejs har vore samarbejde ført os stort set verden rundt, i hans arbejde for SOULCAMP ,  er mine små guitar skitser tit endt hos store udenlandske kunstnere i remix eller original versioner.. 

En af højdepunkterne hos Saqib var en dag  han ringede og spurgte om jeg ikke kunne komme ud og spille en guitar solo på noget jazz.. Der måtte jeg jo tøve og fortælle at jeg jo nok ikke helt var skrap nok til at spille en Jazz solo.. Men jeg ku´da godt prøve. Som sagt så gjort snagerinden Karina Kappel var ved at færdiggøre sit debut album og spm rosinen i pølseenden fik jeg lagt en lille lusket blues solo ind på nummeret "whereever you are"  som er en overdrevet lækker pop-jazz ballade.

Med pladen fulgte også en danmarks tour og ikke mindst en hel månede i KINA hvor jeg med et band bestående af : Gorm Búlow (Klaver) Michael Friis (Bas) Rasmus Grosell (Trommer )  fik lov til at spille i et land hvor den elektriske Jazz musik kun havde levet i ca 20 år, behøver jeg at antyde at en sådan tur er et fantastisk minde for resten af livet.

Derudover blev der det år lagt guitar på nogle numre til  soundtracket til filmen "FIDIPUS" 

Seneste Musik job er på Selvmord pladen hvor jeg har lagt Citar på et af deres fantastiske numre, derudover stoppede jeg i sommeren 2009 med NIARN på tour efter godt og vel 3 år afsted med den gæve nordjyde. 

NYERöR & DJ´ing

DJ spilleri har været en del af alt det der med musik ... jeg har vendt plader/Cd´er (lidt bånd) siden 1996 .. det startede på Arkaden i Roskilde (RIP) .. Der er ikke noget bedre end at spille op til en god gang dansegulvs kokseri !!  De sidste par år har jeg sammen med DJ Er Du Dum Eller Hvad haft hygge duoen "NyeRör" .. der har været stunder af stor glæde og dans , og så har der nok også (Ærligt) været stunder af publikums fortvivlse over at Gitte Henning bliver sat på midt i en god gang TRAP mash .. men what the fuck.. vi ELSKER at spille og stopper ikke.  Jeg elsker at spille og stopper ikke ...  
NYERÖR 2012
Foto: Kristoffer " Kriff" Børsting
Her er jeg med min Pierre Dubré Strat... Fesen blå og helt smadret.
Foto: Kristoffer "Kriff" Børsting 
De to små videoer her til højre er .... lidt godt og blandet hvori NyeRÖr har været pænt indblandet...
 
Foto: Mikkel Jul Hvilshøj

Et lille udsnit af hvad jeg musikalsk har beskæftiget mig med de seneste år:

"Ørkenstorm i Aberdeen Rmx"   Malk De Koin 1998

"Den anden verden" MC Clemens   1999

"Gir du et kys ? " Banjos Likørstue 2000

" En til En "    KAREN 2000

"Outland is official" Outlandish 2000

"Cruizer Classic"                 Den Gale Pose 2003

"Inkarneret" L.O.C.

"Mon Ik´" Hvid Sjokolade 2004

"So Secretly" Karina Kappel 2005

"Antihelt" NIARN 2006

"Selvmord" Selvmord 2009


Guitarene. . .de skønne damer.

Gretsch Country Gentleman m. Bigsby 1968 (Wine)

-Sæt den til en Fender Vibrolux og spil dig så godt og grundigt til Nashville.. Et Chet Atkins freak must..

Problemet med gamle hegn uden blok er at så snart man sætter noget alvorligt tråd til guitaren.. så lyder det som om at der er en jetjager og en kampvogn der er ved at parkere i dine pickupper… På det tidspunkt holdt min tolmådighed ikke til det.. så den blev solgt.. Noget jeg idag har pænt lange nosser over…


Gibson Les Poul "Joe Perry" Limited edt.

-Jeg er kæmpe Aerosmith fan !! -- så er det sagt.. Og ikke mindst fan af Joe Perry som med sin unikke lyd .. stadig idag præsterer de mest fantastiske klassiske rocksoloer.

Det fede ved netop den spade, ud over at Joe Perry havde signeret den, var at den havde en highpass splitcoil funktion, hvilket gjorde at man på kunne splitte de to humbucks.. Så man kunne gå fra helt klassisk Les Paul rock lyd, til en super "Strat" agtigt crunch lyd.. Super fed guitar.. men solgt.


Gibson ES 335 1978 (m. Block eftermonteret)

Der er ikke så meget andet at sige end at den guitar fik jeg solgt fordi jeg ikke havde noget at bruge den til, på det tidspunkt.. den var spændene og man var vel sådan lidt mystisk og utraditionel i en verden af Jackson, Blade og Hamer .. når man stod der med sit gamle skærebræt.

..Ja så er det godt at der er noget der hedder bagklogskab.. det kan jeg så udsætte mig selv for i en meget meget skammelig grad.. specielt fordi den er solgt.


Gibson Les Paul Gold Top Classic (2005)

Her fandt jeg så lige hvad jeg havde brug for.. Den er så alsidig og lyder bare som en høj fugtig fantasi..

Den er blevet hærget og tæsket, men den lyder stadig simpelthen så fantastisk.. et lykketræf.. tjae..

Jeg fik den i hånden med fabriksstrenge, og så sad vi og kælede løs i en times tid… og ja nu har vi været sammen siden. Smukt ik ?


Fender "Mary Kay" Cornetto Customshop. 56´Relic (1996)

Håndbygget genistreg fra Fenders Relic program.. Bygget af selvste Vince Cornetto..Uden tvivl en af de bedste Strats jeg har lagt mine små pølsefingre på.

Vores forhold var langt og meget smukt, en af de længste forhold jeg har haft.

Alt ved guitaren var perfekt.. den støjede på den rigtige måde .. og dens sprødhed var så veldefineret og afbalaceret . Rygter sagde at Jacob Binzer havde den før mig.. uh uh uh. Men hun er væk nu.. solgt..


Fender Custom Pierre Dubré :

Min nuværende kone, min gode ven og Guitar Tech Pierre Dubré gav sig for et par år siden i kast med at lave sin egne guitarer..

Og da han havde sin første strat færdig sagde han : Prøv !! ..

Og helt ærligt så har jeg som alle andre guitarister lallet rundt i alle guitarbutikker og prøvet alt hvad man kunne komme i nærheden af.

Men her var jeg solgt, det var rimeligt langt ude.. den lå bare rigtigt , den lød som noget jeg aldrig havde hørt før (Det gør hun stadig)

Alt er håndbygget til at holde… Pierre ved hvordan jeg behandler mine guitarer… Håndviklede pickups, Custom hals .. Jumbo frets..

Alt i alt den af damerne jeg har været tættest på at starte noget seriøst med..


Gibson J45 Rosewood (Sheryl Crow)

Klassisk enkelt og så lyder den bare så meget bedre end din lorte Martin… (ha ha)..

Ej.. serøst var jeg igennem alt , men endte med denne her.. lidt besværlig at spille på .. men lyder så fuckin sprødt.


K.Yairi Custom neck

Den hurtigste western jeg NOGENSINDE har spillet på .. Der er ikke så meget at sige..

Den er lidt slesk, som alle andre akkustiske med cutaway.. Det er sådan form for De akkustiske guitar´es Toyota Supra eller EVO 10..

..Har den stadig , men bruger den kun når folk ikke ser..


Takamine 12 strg. "Texas Rose"

Købt hos Ray Henning i Austin Texas.. hvis du er rigtig nørd ved du at det er the real deal…. Og ikke et ord om South Austin Music.


NYERÔR i fri dressur til NEXUS på CBS.. en ganske almindelig skolefest. Tsk tsk.
KONTAKT : SKANDINAVIAN.DK
Lav din egen hjemmeside med mono.net